Julrecept

Vi har tagit fram tre olika, otroligt goda, recept.
Först gjorde vi skumtomte-pannacotta, den fick bra omdöme både från oss och från dem som fick smaka. Och den var väldigt enkel att göra. Sen så gjorde vi också rischoklad, den var ganska enkel att göra men det tar lite tid innan de stelnar. Alla tyckte att den var god.
Och till sist så gjorde vi ischoklad, den var också väldigt enkel att göra, men de måste också stå ett tag i kylen innan de stelnar. De var supergoda!
Alla tre recept tog ungefär fem minuter att göra, men sedan ska alla stå minst en timme i kylen för att hinna stelna helt.

Här finns recepten på alla tre sakerna:

Ischoklad:
Ingredienser (till ca 60 st):
200 g kokosfett
250 g mörk choklad
Små aluminiumformar

Gör så här:
Smält kokosfettet i en kastrull på medelhög värme.
Hacka chokladen grovt och häll ner i kokosfettet, rör om tills chokladen smält.
Häll upp chokladen i aluminiumformarna, låt stelna i kylen i minst 1 timme.

Rischoklad:
Ingredienser:
200 g mörk/ljus choklad
1 msk kokosfett
Ca 5 dl puffat rostat ris

Gör så här:
Dela chokladen i mindre bitar.
Lägg i chokladen i en kastrull och tillsätt oljan.
Smält chokladen på låg värme, ta väck kastrullen från spisen när drygt hälften av chokladen har smält.
Rör om tills all choklad har smält.

Häll i riset och rör om tills allt ris är täckt av choklad.
Klicka ut på bakplåtspapper och låt stelna i kylen i minst 1 timme.
Klart!

Skumtomte pannacotta:
Ingredienser (Ger 4 port.):
5 dl grädde
100 g skumtomtar

Gör såhär:
Smält samman grädden och skumtomtarna i en kastrull på medelhög värme. Rör om så det inte bränns.

Häll över i glas och låt stelna i kylen i minst 1 timme.
Klart!

Reportrar: Victoria Bonder 8B, Fia Jönsson 8B, Tilda Nordberg 8B

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *